diumenge, 28 d’octubre de 2012

Lindsey Sirling & Peter Hollens

Fer servir música a les partides és un d'aquells detalls en que moltes vegades he trobat aquella petita ajuda per conseguir l'ambientació que cal que introduir els jugadors a la partida més profundament.

La meva experiencia m'ha ensenyat que no sempre funciona la més real, em refereixo a la que realment sonaría en l'època que s'intenta recrear a la partida.


A gairebé tots ens ha passat que hi ha bandes sonores molt conegudues gràcies a películes o sèries que ens evoquen imatges molt concretas, algunes de tipus medieval o medieval fantàstic, com per exemple la del Senyor dels Anells o Game of Thrones.

Buscant versions diferents d'aquestes dues bandes sonores vaig trobar una coincidència molt curiosa, es tractava de Lindsey Stirling, a la que ja coneixia al haver seguit un programa anomenat America's Got Talent (del cual tenim una molt mala copia en alguna de les cadenes estatals), on va destacar per ser una de les revelacions sorpresa que anava superant, ella i el seu violí, audicío rera audició fent aixecar tot el públic, com un tornado fins arribar a la part final del programa, i d'això ja fa un parell d'anys o més.


Recentment, i em refereixo a fa només uns dies, vaig trobar varis videos d'aquesta noia que toca el violí de forma espectacular, alguns d'ells amb un cantant, de nom Peter Hollens, especialitzat en fer cançons acapella grabant-se una vegada i una altre fent servir només la seva veu interpretant els diferents sons i notes fins aconseguir tota la canço amb una gran riquessa de matissos.

El millot de tot, és que aquesta parella ha combinat la seva forma de treballar i ja han grabat varis videos, molt currats tot sigui dit, en la que Lindsey amb el seu violí i Peter amb la seva veu ens regales interpretacions que a mi m'han agradat molt. He comprobat que principalment Lindsey te moltíssims seguidors, encare que també he descobert que existeix tota una horda de detractors (cosa que no deixarà mai de sorprendre'm, si alguna cosa no t'agrada en l'àmbit artístic/musical, el millor no és no prestar-li atenció?)


Jo, ja m'he preparat una recopilació de la música d'aquests dos fenómens per fer servir en les meves partides, a veure si us causen la mateixa bona impressió que a mi.


Un dels videos de Lindsey en l'America's Got Talent

Video de Lindsey - Banda Sonora El Senyor dels AnellsVideo de Peter Hollens & Lindsey Stirling - Game of Thrones OST


Video de Peter Hollens & Lindsey Stirling - Skyrim


De videos, n'hi ha un bon grapat més... i de bon trobar....

Una salutació desde Girona

Albert Tarrés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada