dissabte, 25 de juny del 2011

Bruixes i Vampirs a LLERS

De la mà de Ricard Ibañez, tots aquells que hem jugat la campanya d'Aquelarre DRACS coneixem el poble de LLERS. Durant aquella campanya, els qui l'hem jugat, vam aprendre histories de bruixes, vampirs i campanes màgiques. Com sempre, i tal i com ens va acostumar en Ricard, totes aquestes històries tenen una base molt ferma en el folklore popular de la nostre terra.

Avui mentre feia un cafè al barri vell de Girona he llegit al Diari de Girona que a Llers havien celebrat el "Sant Joan Embruixat". Per primera vegada han celebrat una fira sobre les bruixes al poble de Llers, aquest poble ha estat sempre envoltat de llegendes al respecte, alguns fins i tot diuen que el poble està situat en un centre de poder on la magia flueix amb molta força.

Menció especial sobre la fira, és el fet que expliquen amb força detall la història del primer vampir català, el compte Estruch, a més a més, sembla que la llegenda te origen pels voltants del segle XII, per tant força anterior al conegut per tots "Dràcula".


Us deixo un link on podeu trobar l'article al Diari de Girona que en parla :
Article


Us deixo un altre link on hi trobareu el tríptic de l'ajuntament de Llers sobre la fira:

Tríptic


Per la meva part només puc afegir que lamento no haber-ho sabut avans i que espero que l'any que vé la tornin a fer i poder-hi anar.

1 comentari:

  1. Bueno, no es l'aquelarre de Cervera ( que per altre banda es bestial!!! :-) pero té bona pinta!

    ResponElimina